• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Tekort aan gekwalificeerd e-commerce personeel’

‘Tekort aan gekwalificeerd e-commerce personeel’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Terwijl e-commerce alleen maar blijft groeien, blijkt het vinden van gekwalificeerd e-commerce personeel lastig. Dit blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org.

Werkgevers hebben vooral moeite met het vinden van gekwalificeerde sollicitanten voor de functies van online marketeer, data analyst, front end developer, software developer en customer journey expert meldt het onderzoek. 40 procent van de werkgevers kiest daarom voor iemand met minder ervaring en leidt deze vervolgens intern of extern op. Zo’n 22 procent zoekt in het buitenland naar geschikte kandidaten.

In Nederland zijn inmiddels 125.000 mensen werkzaam in e-commerce. Het afgelopen jaar werden zo’n 7800 werknemers gezocht om een functie vervullen in online retail. De grote vraag naar medewerkers steeg voor 73 procent omdat de bedrijfsactiviteiten groeiden, aldus deelnemers aan het onderzoek. Onder alle vacatures is zo’n 77 procent gericht op hoger opgeleiden.

In Europa nam e-commerce toe met 15 procent afgelopen jaar. De totale omzet uit online verkopen bedroeg 530 miljard euro. In Nederland groeide de omzet uit e-commerce met 11 procent in eerste kwartaal van 2017.

E-commerce