• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tweecijferige groei voor Nike in alle regio’s in Q2 van 2016

Tweecijferige groei voor Nike in alle regio’s in Q2 van 2016

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sportgigant Nike Inc. heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2016, dat eindigde op 30 november 2015 met 4 procent zien stijgen tot een bedrag van 7,7 miljard dollar (7,05 miljard euro). Zonder te corrigeren voor veranderingen in de wisselkoers ging het om een stijging van 12 procent. Ook de brutowinst van het bedrijf maakte een stijging door. Nike Inc kon dit jaar 3,5 miljard dollar (3,2 miljard euro) brutowinst bijschrijven, wat 5 procent meer was dan in het voorgaande jaar.

De grootste omzetstijging rapporteerde het bedrijf voor het merk Nike. Dit merk leverde het bedrijf 7,3 miljard dollar (6,7 miljard euro) op, wat 13 procent hoger lag dan in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar. Het merk maakte in alle regio’s waar het actief is een tweecijferige groei door. Vooral in China deed het merk goede zaken in Q2, wat blijkt uit de omzetgroei van 28 procent in die regio.

Nike Inc.’s andere merk Converse moest een omzetdaling incasseren. Dit merk rapporteerde een omzet van 398 miljoen dollar (364,6 miljoen euro), wat 5 procent lager lag dan in Q2 van het vorige jaar. Dit was volgens het bedrijf vooral het gevolg van een sterk gedaalde vraag vanuit Europa.

“Onze sterke groei in het tweede kwartaal laat zien dat Nike sterke prestaties blijft leveren - dat doen we door goed te kijken wat consumenten willen op het gebied van sport en hierop in te spelen,” zei Nike Inc. CEO Mark Parker. “Ons sterke, mondiale portfolio, gecombineerd met sterke financiële discipline, hebben ervoor gezorgd dat we continu waarde voor onze aandeelhouders creëeren.”

Nike Inc. schat dat het voor het merk Nike 15 procent meer zal verkopen in de periode december 2015 tot april 2016. Volgens Parker komt deze verwachte groei vooral door de Olympische Spelen en de Europese Kampioenschappen die dit jaar worden gehouden.

Converse
Nike
Nike Inc