• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Under Armour stelt verwachtingen bij, koers keldert

Under Armour stelt verwachtingen bij, koers keldert

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Under Armour lijdt onder toegenomen concurrentie, voornamelijk van Adidas, dat groot succes geniet met populaire gympen als de Stan Smith. Ondanks een forse winst- en omzetgroei in het derde kwartaal, stelde het Amerikaanse sportmerk zijn groeiverwachtingen voor de lange termijn naar beneden bij, hetgeen resulteerde in een scherpe koersdaling van 14 procent op woensdagochtend. In de afgelopen twaalf maanden is de koers met 31 procent gezakt.

Het bedrijf rapporteerde voor het derde kwartaal van het lopende boekjaar een winststijging van 28 procent naar 128,2 miljoen dollar (117,3 miljoen euro), of 29 cent per aandeel. De omzet steeg met 22 procent naar 1,47 miljard dollar (1,35 miljard euro) dankzij de toename van zijn marktaandeel en forse verhoging van de verkoop van schoenen. Analisten hadden volgens Thomson Reuters een winst van 25 cent per aandeel en een omzet van 1,45 miljard dollar verwacht.

De kledingomzet steeg met 18 procent naar 1,02 miljard dollar dankzij de groei van de categorieën mannen- en vrouwentraining, golf en teamsporten. De omzet uit schoenen schoot met 42 procent omhoog naar 278,8 miljoen dollar dankzij de forse groei van hardloop- en banketbalschoenen.

De beter dan verwachte resultaten konden investeerders echter niet bekoren. “Hoewel we verwachten aanzienlijk harder te groeien dan de kledingindustrie, zal het groeipercentage voortaan lager zijn dan aanvankelijk gedacht,” zei het bedrijf in een persverklaring. Ook verwacht Under Armour dat de operationele winstgroei lager zal zijn dan de omzetgroei.

Volgens oprichter en topman Kevin Plank heeft het bedrijf drie doelstellingen voor ogen: ‘snel groot worden’, retailactiviteiten verbeteren, en meer schoenen verkopen. Dit is namelijk een relatief jonge categorie voor het merk.

Under Armour