• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters Q3: omzet stijgt, aandelen dalen

Urban Outfitters Q3: omzet stijgt, aandelen dalen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het derde kwartaal van 2015 heeft de Amerikaanse retailer Urban Outfitters de omzet met 1 procent zien stijgen. Toch maakte de aandelenprijs kort na de bekendmaking van de financiële resultaten een daling door. De daling van 7,4 procent heeft volgens Bloomberg te maken met het besluit van Urban Outfitters om een restaurantketen te kopen.

De omzet van Urban Outfitters bedroeg na Q3 van dit boekjaar 825 miljoen dollar (774,7 miljoen euro). Over de eerste negen maanden van 2015 bedroeg de omzet 2,4 miljard dollar (2,3 miljard euro). De nettowinst van het bedrijf bedroeg 52 miljoen dollar (48,8 miljoen euro) voor Q3 van 2015 en 152 miljoen dollar (142,7 miljoen euro) voor de eerste negen maanden van hetzelfde jaar. Op vergelijkbare basis ging de netto-omzet van de retail van het bedrijf met 1 procent omhoog. De verkoop bij dochterbedrijf Free People maakte de sterkste stijging door: deze bedroeg in het afgelopen kwartaal 3 procent. Bij Urban Outfitters bedroeg de stijging 1 procent, terwijl de omzet voor de Anthropologie Group gelijk bleef. Op het gebied van groothandelsactiviteiten moest de modegroep een netto-omzetdaling van 5 procent incasseren. Volgens het bedrijf was dit het gevolg van vertraagde verzendingen bij de nieuwe distributeur.

“Ik ben blij dat onze verkoop, marge en winst zijn gegroeid in het derde kwartaal van dit jaar, ondanks dat we minder klantenverkeer hadden,” zei Richard Hayne, CEO van Urban Outfitters. “Ik geloof dat klanten positief hebben gereageerd op de assortimentsuitbreidingen van al onze merken, wat onze toekomstige groei ten goede zal komen.”

In de eerste negen maanden van het financiële jaar 2015 heeft Urban Outfitters 23 nieuwe winkels geopend. Het bedrijf heeft op dit moment 240 winkels van Urban Outfitters, 214 van Anthropologie en nog eens 112 van Free People. De waarde van Urban Outfitters´ aandelen bedraagt 22,67 dollar (21,29 euro).

Anthropologie
Free People
Urban Outfitters