• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters waarschuwt voor omzetdaling in Q2

Urban Outfitters waarschuwt voor omzetdaling in Q2

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Urban Outfitters waarschuwde dat de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal lager zou zijn dan verwacht. In een rapport van het eerste kwartaal, dat de Amerikaanse retailer bij de SEC indiende, meldde het bedrijf een verwachte retailomzetdaling van 4 tot 7 procent in het tweede kwartaal.

In de maand mei boekte het bedrijf een vergelijkbare omzetdaling van 1 procent. In het eerste kwartaal rapporteerde Urban Oufitters nog een vergelijkbare omzetstijging van 1 procent, en in het tweede kwartaal van vorig jaar een stijging van 4 procent.

Het moederbedrijf van mode- en lifestyleketens Urban Outfitters en Antropologie zei in het rapport dat prijsverschillen in de aankoop van producten, alsmede koerswisselingen, hadden geleid tot een lager resultaat.

Wall Street reageerde onmiddellijk met een koersdaling van bijna 8 procent naar 25,74 dollar op vrijdag. De koers toonde later die dag een licht herstel, maar analisten hebben hun prognose voor het kwartaal al naar beneden bijgesteld. Analisten bij RBC Capital verlaagden de prognose van 32 dollar per aandeel naar 29 dollar.

Urban Outfitters