• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D en vakbonden hebben bemiddelaar gevonden

V&D en vakbonden hebben bemiddelaar gevonden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het duurde langer dan ze hadden gedacht, maar V&D en de vakbonden hebben een mediator gevonden die de onderhandelingen over de loonsverlaging moet gaan leiden. De naam van de bemiddelaar willen de partijen echter nog niet bekend maken, laten ze maandag weten.

De partijen moeten eerst een overeenkomst over het procesverloop ondertekenen, zegt FNV-onderhandelaar Niels Suiker. De zoektocht naar een geschikte bemiddelaar startte eind juni, toen de rechter bij het hoger beroep de partijen een laatste kans gaf om er samen zonder rechtszaak uit te komen.

De zoektocht duurde langer dan gedacht, bevestigt Suijker. Pas als de nieuwe mediator start, zal de naam bekend worden gemaakt. Naar verwachting zal dat in de loop van deze week zijn. Zowel V&D als de vakbonden hebben een radiostilte afgekondigd tijdens de onderhandelingen.

Of het gaat lukken om samen tot een overeenkomst te komen is nog niet zeker. Beide partijen staan nog steeds recht tegenover elkaar. ''We gaan positief de onderhandelingen in, maar er zijn nog grote stappen te maken,” laat Suijker weten.

V&D