De gesprekken tussen V&D en de vakbonden hebben niks opgeleverd. CNV en FNV stoppen met onderhandelen en wachten het vonnis van de rechter in het kort geding dat zij hebben aangespannen af. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen met warenhuis V&D vandaag.

Het winstdelingsplan dat V&D maandag in de rechtszaal presenteerde om de loonsverlaging van 5,8 procent te verzachten, biedt niet het juiste perspectief voor het personeel, stellen de bonden. In dat plan zouden de werknemers van V&D aandelen van het warenhuis kunnen krijgen, die bij winst weer konden worden uitbetaald.

De bonden zien daar echter niets in. V&D draait immers al 20 jaar verlies, zeggen ze, en dat werd maandag ook in de rechtbank bevestigd door het warenhuis. “Wij zien niet dat de aandelen binnenkort iets voor de werknemers gaan opleveren. Zelfs als alles goed gaat lopen en er winst wordt gemaakt, dan compenseert dit over 5 jaar bij lange na niet het verlies van inkomen”, zegt Niels Suijker, bestuurder FNV Handel. De vakbond benadrukt in een persbericht overigens wel dat de bond ‘ongeacht de uitspraak van de rechter maandag 23 februari aanstaande, altijd bereid blijft te overleggen met V&D’.

V&D en de vakbonden zaten dinsdag een aantal uur om de tafel om te kijken of ze er toch samen uit konden komen. De voorzieningenrechter had tijdens het kort geding maandag 48 uur de tijd gegeven om opnieuw te onderhandelen. Nu de onderhandelingen niets opgeleverd hebben, doet de rechter maandag uitspraak.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN