• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D gaat in gesprek met medewerkers in het land

V&D gaat in gesprek met medewerkers in het land

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Warenhuis V&D gaat de komende twee weken ruim 120 personeelsbijeenkomsten in het hele land houden, om het personeel achtergrondinformatie te geven over de huidige situatie. Dat heeft V&D in een persbericht laten weten.

Naast het uitleggen van de problemen worden ook mogelijke opties besproken met betrekking tot de algemene kostenstructuur, de formule en het business model. Ook wordt er aandacht besteed aan de noodzaak van een jaarlijkse structurele besparing van 10 miljoen euro op de loonkosten. Vorige maand spanden de vakbonden nog een kort geding aan om het loonoffer van tafel te krijgen.

Medewerkers hebben inmiddels al wel verschillende alternatieven aangedragen voor de loonmaatregel, zoals het inleveren van vakantiedagen, meer uren werken voor hetzelfde salaris en het afschaffen van zondagtoeslag. V&D laat weten dat deze ‘helaas te weinig bijdragen aan de vereiste structurele besparing, of niet op korte termijn te realiseren zijn’.

Nadat alle bijeenkomsten zijn gehouden, gaan V&D en de vakbonden opnieuw om de tafel om de invulling van de loonmaatregel verder te bespreken. Vanavond wordt met de vakbonden gesproken over een sociaal plan.

V&D