• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D: nieuwe operationele directeur en Sun Capital buiten beeld

V&D: nieuwe operationele directeur en Sun Capital buiten beeld

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

V&D heeft zijn operationeel directeur vervangen: Frank Holtman neemt de functie over van Bart van den Nieuwenhof. Dat meldt RTL Z op basis van een interne brief.

Van den Nieuwenhof gaat zich bezig houden op de overname van La Place, die vorige week werd overgenomen door supermarktconcern Jumbo. Hij was vanuit V&D ook al verantwoordelijk voor de restaurantketen, maar nam de taken van operationeel directeur afgelopen zomer ook op zich, nadat Sanne Oosterhoff plotseling vertrok naar de IJsvogelgroep.

"Nu de overname van de La Place stand alone restaurants een feit is, moet er hard gewerkt worden om de doorstart feitelijk te kunnen laten plaatsvinden. Om die reden zal Bart van den Nieuwenhof zich vanaf nu volledig concentreren op het vormgeven van de samenwerking met Jumbo,” aldus de nieuwsbrief.

Frank Holtman werkte al 13 jaar voor C&A en was tussen 2007 en 2014 ook al werkzaam bij V&D als regio manager. Tussendoor werkte hij tijdelijk bij New Frontier, een Duitse textielgroothandel. Sinds november werkte hij weer bij het warenhuis V&D, waar hij als taak had om de regionale vestigingen te koppelen aan de lokale behoeften.

Deze week wordt er meer nieuws over een mogelijke doorstart van het warenhuis verwacht. De tijd begint te dringen; de uitbetalingen van loon door het UWV stoppen medio februari en ook de leveranciers zijn gestopt met het leveren van goederen. Om het personeel te blijven motiveren vroeg CEO John van der Ent in de brief ‘om nog even vol te houden en de kwaliteit te leveren die ze gewend zijn’.

Momenteel voeren de curatoren in vergevorderde gesprekken met twee potentiële nieuwe eigenaren. Onlangs werd duidelijk dat Sun Capital niet een van de kandidaten is; woordvoerder Edwin van Wijk liet aan de Volkskrant weten dat de oud-eigenaar nooit betrokken is geweest bij een doorstart van V&D en/of La Place. En dat is goed nieuws voor de Ondernemingsraad van het warenhuis, die al eerder in een brief liet weten dat er directieleden zouden opstappen als Sun Capital opnieuw in beeld zou komen. Het Canadese warenhuis Hudson’s Bay zou nog een van de overgebleven overnamepartijen zijn.

V&D