• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vakbonden: ‘Doorstart MS Mode België is verdoken herstructurering’

Vakbonden: ‘Doorstart MS Mode België is verdoken herstructurering’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Belgische vakbonden kijken of ze juridische stappen kunnen zetten tegen MS Mode, die een doorstart maakte met de helft van de winkels. Vakbonden stellen dat er sprake is van een ‘verdoken herstructurering’.

Door de collectieve ontslagronde omzeilde MS Mode de wet-Renault. “MS Mode laat de maatschappij opdraaien voor een verdoken ontslagronde,” zegt Chris Van Droogenbroeck (LBC-NVK) in De Tijd. De vakbonden zijn blij met de doorstart, waarbij 60 procent van de 220 werknemers zijn baan behoudt, maar eigenlijk had het faillissement niet gehoeven, stellen zij. “Het faillissement van MS Mode België had voorkomen kunnen worden,” zegt Van Droogenbroeck tegen de krant.

Volgens de vakbondsman had oud eigenaar Roland Kahn, die ook de doorstart realiseerde, MS Mode België ‘perfect in de overname deal met MS Mode Nederland kunnen integreren’. Van Droogenbroeck: “Dat heeft hij bewust niet gedaan. Want als hij de Belgische tak failliet liet gaan, zou hij op een makkelijke manier een doorstart kunnen maken met alleen de winstgevende Belgische winkels. Door slecht beleid maken veel winkels van MS Mode België verlies.”

Naast LBV-NVK onderzoekt bediendebond BBTK ook of er juridische stappen gezet kunnen worden. “We zijn blij dat jobs worden gered, maar er is een dure nasmaak. In eerste instantie willen we vooral samenzitten met de nieuwe CEO van MS Mode België,΅ reageert Yves Flamand in dezelfde krant.

Beeld: FashionUnited

MS Mode