• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Van de Velde verwacht geen omzetgroei meer in 2018

Van de Velde verwacht geen omzetgroei meer in 2018

Door Caitlyn Terra

19 apr. 2018

Business

Lingeriegroep Van de Velde heeft een trage start van het financiële jaar gehad, zo meldt het bedrijf in een handels update. Daarom stelt het bedrijf de verwachting voor het gehele boekjaar bij: geen omzetgroei en wellicht zelfs een geringe daling.

“Succesvolle lancering van Marie Jo Swim en de groei in nieuwe kanalen compenseert slecht ten dele de impact van de trage start van de verkoop in de traditionele kanalen,” aldus de titel van de update. De lancering van de nieuwe categorie en de ontwikkeling van de retailomgeving waarin de groep actief is, hebben nog niet de gewenste resultaten geleverd aldus Van de Velde.

Bij de bekendmaking van de jaarcijfers van 2017, wilde Van de Velde de omzetgroei dit financiële jaar nog terugbrengen naar het niveau van een ‘historisch gemiddelde’. Ondanks dat de verwachting voor dit boekjaar nu is bijgesteld, meldt het bedrijf wel vast te houden aan de geplande investeringen in de positionering van de merken (Marie Jo, PrimaDonna en Andres Sarda), ontwikkeling van e-commerce en het verbeteren van de supply chain. Van de Velde noteert nog wel dat de verlaging van de omzetprognose ook een grotere druk zet op de ontwikkeling van de winst dit jaar.

Beeld: Primadonna website