• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies Ralph Lauren minder dan verwacht in Q1

Verlies Ralph Lauren minder dan verwacht in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het herstructureringsplan van CEO Stefan Larsson lijkt zijn vruchten af te werpen, want ondanks een winst- en omzetdaling te hebben gerapporteerd, overtrof Ralph Lauren de verwachtingen van Wall Street en schoot de koers met ruim 7 procent omhoog.

Het nettoverlies van Ralph Lauren bedroeg 22 miljoen dollar (19,7 miljoen euro) of 27 cent per aandeel, vergeleken met een winst van 64 miljoen dollar (57,4 miljoen euro) vorig jaar. Zonder eenmalige kosten gerelateerd aan de herstructurering, bedroeg de nettowinst 90 miljoen dollar, of 1,06 dollar per aandeel. Analisten hadden een nettowinst van 89 cent per aandeel voorspeld.

De netto omzet daalde voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal met 4 procent naar 1,6 miljard dollar, terwijl analisten een omzet van 1,52 miljard dollar hadden verwacht. De vergelijkbare omzet daalde met 6 procent.

Ralph Lauren kampt met zware competitie van fast fashion ketens zoals Zara en H&M en met een zwakke dollar. Vorig jaar werd Larsson door de groep aan boord gebracht om het kwakkelende bedrijf weer winstgevend te maken. Hij had al eerder succes geboekt bij het merk Old Navy van de modegroep Gap.

Larsson lanceerde een herstructureringsplan, 'The Way Forward Plan’ genaamd. Hierbij worden de activiteiten van de groep gestroomlijnd en wordt een nieuw management team samengesteld. "We hebben een goed begin gemaakt aan de uitvoering van ons Way Forward Plan,” zei Larsson in een persverklaring. "We hebben het rationaliseren van de organisatie al volbracht en zijn goed op weg het management team te bouwen dat de kracht zal hebben het plan met succes uit te voeren.”

Het bedrijf verwacht voor het tweede kwartaal een omzetdaling van 4 tot 9 procent. De grootste impact van het Way Forward Plan wordt voor de tweede helft van 2017 verwacht.

Ralph Lauren