• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vermogen Benetton-familie daalt met 2 miljard na brug-ongeluk Genua

Vermogen Benetton-familie daalt met 2 miljard na brug-ongeluk Genua

Door Caitlyn Terra

21 aug. 2018

Het brug-ongeluk in Genua waarbij tot nu toe 43 mensen zijn overleden, heeft ook effect op de Benetton-familie. De familie achter het kledingmerk United Colors of Benetton zag het vermogen dalen door de investering in het bedrijf Atlantia, dat deels verantwoordelijk wordt gehouden voor het ongeluk. Bloomberg berekende dat sinds de ramp het vermogen van de familie Benetton met 2 miljard dollar (1,73 miljard euro) is verminderd. Het totale vermogen komt neer op 13,3 miljard dollar (11,5 miljard euro).

Afgelopen week stortte de Morandi brug in de Italiaanse stad Genua in. Ten tijde van de ramp was het druk op de brug. Tot nu toe heeft het ongeluk het leven gekost van 43 mensen. Atlantia SpA, waar Benetton 30,25 procent van in het bezit heeft, zag de aandelen met 26 procent dalen sinds de ramp. Atlantia SpA is door zusterbedrijf Autostrade per l’Italia SpA verantwoordelijk voor de wegen in Italië.

De Benetton-familie heeft steun aangeboden aan de slachtoffers van de ramp en gaat reparatie van verschillende tolwegen ondersteunen.

Benetton