• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vestiaire Collective verwerft financiering van 58 miljoen euro

Vestiaire Collective verwerft financiering van 58 miljoen euro

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vestiaire Collective heeft een bedrag van 58 miljoen euro opgehaald. Met de investering wil het modebedrijf, naar eigen zeggen marktleider in tweedehands luxe en premium mode, de internationale groei en de operationele capaciteit versterken.

De luxe e-tailer zal de financiële middelen onder meer gebruiken om de aanwezigheid in de Verenigde Staten verder te ontwikkelen. Als het aan Vestiaire Collective ligt krijgt het bedrijf eenzelfde leidende positie als in Europa. Vestiaire Collective is sinds 2015 actief op de Amerikaanse markt. Ook wordt er uitgebreid naar de APAC-regio.

Sébastien Fabre, oprichter en algemeen directeur van Vestiaire Collective: "Door te investeren in een nieuwe financieringsronde ondersteunen onze nieuwe en bestaande investeerders ons bedrijfsmodel en laten ze zien vertrouwen te hebben in ons enorme internationale groeipotentieel. Ze verstrekken ons de middelen voor organische en mogelijk niet-organische groei, om onze leidende positie in Europa te versterken en een even snelle groei na te streven in de VS en daarnaast nieuwe, veelbelovende markten zoals Azië-Pacific te betreden.”

In 2018 wereldwijd wil Vestiaire Collective het belangrijkste handelsplatform zijn voor kopers en verkopers van tweedehands luxe en premium merken. Meer dan 65 procent wordt in het buitenland omgezet. Het nieuwe kapitaal zal het bedrijf inzetten om het distributieplatform van Vestiaire Collective te versterken en de gebruikerservaring op verschillende apparaten sneller te verbeteren. Het bedrijf wil tevens professionals inhuren om de internationale uitbreiding te ondersteunen en het technische team te versterken. In 2017 zal tevens een deel van het bedrag geïnvesteerd worden in de bouw van een nieuw logistiek centrum in Frankrijk om zo te kunnen voldoen aan de toenemende vraag.

Vestiaire Collective is de marktplaats voor en door consumenten waar alle producten fysiek gecontroleerd worden door een team van experts. Het bedrijf heeft een nummer 1 positie in de vijf grootste landen van Europa (Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Ook in Noord-Europa is het bedrijf een ‘grote speler’.

Beeld: Vestiaire Collective

Vestiaire Collective