• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Victoria Beckham zoekt investeerder’

‘Victoria Beckham zoekt investeerder’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Victoria Beckham en haar business partner Simon Fuller zouden op zoek zijn naar een investeerder, die een minderheidsbelang krijg in het bedrijf van de ontwerpster. Met de nieuwe investering willen ze het retailnetwerk in het buitenland uitbreiden. Dat melden ingewijden aan WWD.

Volgens de geruchten zou L Catterton de beste kandidaat zijn. De partij is een samenvoeging van private equity partij Catterton en L Capital, die ook in LVMH investeert. Inmiddels heeft L Catterton een vermogen van 15 miljoen dollar in beheer en investeert het in meer dan 80 bedrijven.

Beckham heeft slechts twee eigen winkels; in Londen en Hongkong. Haar label voert ready to wear, accessoires en een brillencollectie, waarvan die laatste categorie naar verluidt het meest succesvol is. Volgens gegevens van het Companies House, het officiële register voor Britse bedrijven, steeg de omzet van Victoria Beckham Ltd in 2015 met 7,1 procent naar 36,5 miljoen pond (43 miljoen euro). Er werd een verlies geleden van 4,6 miljoen pond (4,8 miljoen euro), bij gelijkblijvend aantal winkels. De jaarlijkse verliezen waren in lijn met de budgetten en het resultaat van de investeringen in capaciteit en de uitbreidingen, waarbij het merk probeert een internationaal lifestylemerk te worden. Die verliezen werden echter teniet gedaan door een investering van 6,6 miljoen euro door David Beckham zelf.

Victoria Beckham Ltd is onderdeel van Beckham Brand Holdings, het bedrijf van Victoria en David Beckham samen. Volgens het directors report 2015 van de holding is het plan om Victoria Beckham’s bedrijf ‘verder te laten groeien’ door ‘in de breedte en diepte’ van de groothandel uit te breiden, evenals de expansie van retail.

In juli 2015 ging het gerucht dat LVMH het modebedrijf van Victoria Beckham zou kopen, of een deel ervan. Het Franse bedrijf ontkende echter, en ook de ontwerpster en zakenvrouw liet weten dat haar bedrijf niet te koop was. Volgens bronnen heeft LVMH het echter wel overwogen, maar is er afgezien van een investering.

Beeld: Victoria Beckham website

Victoria Beckham