• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Voorzitters Alibaba kopen 460 miljoen euro aan aandelen terug

Voorzitters Alibaba kopen 460 miljoen euro aan aandelen terug

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Jack Ma en Joe Tsai, de voorzitter en vice-voorzitter van de Chinese Alibaba Holding Group, kopen 460 miljoen euro aan aandelen in het bedrijf terug als antwoord op de vertragende Chinese economie. Dat meldt de Wall Street Journal.

Eerder maakte de e-commercegigant al bekend de komende twee jaar zo’n 4 miljard euro van zijn aandelen terug te kopen. Bezorgdheid over de vertragende economie in China en de negatieve invloed daarvan op Chinese consumenten gaven voor Ma en Tsai de doorslag voor hun beslissing. De aandelen van Alibaba daalden afgelopen jaar met ruim 20 procent en kwamen vorige week uit op 61,53 euro.

Daarnaast heeft het internetbedrijf moeite met het versnellen van groei, waar het platform al 80 procent van de Chinese e-commercesector beheerst. Ook krijgt Alibaba steeds meer te maken met concurrentie van kleinere bedrijven als JD.com.

Twee jaar geleden maakte Alibaba een gang naar de beurs, die bekend staat als de grootste beursgang ooit. Met het vrijgekomen bedrag kocht het bedrijf onder andere aandelen in Amerikaanse retailers als Zulily en investeerde het in eigen platforms als bezorgdienst Shoprunner en berichtenservice Tango.

Foto: Forbes

Alibaba