• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando boekt 43 procent groei in Q3

Zalando boekt 43 procent groei in Q3

Door Floor Gijsbertse

15 okt. 2015

Het Duitse webshop imperium Zalando boekt in het derde kwartaal van dit boekjaar een exceptionele groei. Het bedrijf voorziet dat de opbrengsten het afgelopen jaar zullen uitkomen op 707 tot 717 miljoen euro en dankt dit aan investeringen. De opbrengsten waren in dezelfde periode een jaar eerder nog 501 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebit) van het shopconcern komt naar verwachting uit op 18 tot 32 miljoen euro met een marge van -2,5 tot -4,5 procent. In de eerste negen maanden van dit boekjaar boekte Zalando inkomsten van 2.084 tot 2.094 miljoen euro en een groei van ruim 35 procent. In de eerste negen maanden van 2014 lag deze omzet nog op 1,548 miljoen euro.

Het bedrijf dankt de groei aan investeringen en deze zijn volgens topman Rubin Ritter in lijn met de strategie om te investeren in een langetermijngroei. “In het derde kwartaal zagen we unieke groeikansen om onze groeitargets te verslaan en tikte deze met volle overtuiging aan. We blijven vasthouden aan deze winstgevende groei, maar zijn bereid om te handelen in winstgevendheid om onze groei te versnellen en ons marktaandeel te verwerven,” aldus Ritter.

Het concern maakt op 12 november de definitieve cijfers over het derde kwartaal van dit boekjaar bekend.