• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando gaat Franse markt vanuit Berlijn sturen

Zalando gaat Franse markt vanuit Berlijn sturen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Parijse kantoor van Zalando gaat sluiten. De regie voor de Franse markt zal vanuit het hoofdkantoor in Berlijn worden gevoerd. Tegen het einde van het jaar moet de verhuizing zijn afgerond. Dat bevestigt een woordvoerder aan Textilwirtschaft.

Het kantoor werd in 2011 gevestigd in de Franse hoofdstad en was de enige locatie buiten Berlijn. In 2013 werd er al een kantoor in Milaan gesloten. Er zijn zo’n 21 personeelsleden werkzaam op het Parijse kantoor, er is hen een nieuwe baan in Berlijn aangeboden. Een enkeling gaat daar op in. De Parijse vestiging was ingericht op het opbouwen en onderhouden van contacten met de Franse markt en het in de gaten houden van Franse modetrends.

Ondanks de sluiting van het kantoor blijft de Franse markt belangrijk voor Zalando. Zo wordt er onder meer een nieuw logistiek centrum gebouwd. Het magazijn opent volgend jaar in Stradella, in de buurt van Parijs. Op deze manier hoopt de e-commerce gigant de pakketjes sneller in de Franse hoofdstad kunnen leveren.

Beeld: Zalando

Zalando