• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zara VS aangeklaagd om muis

Zara VS aangeklaagd om muis

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Eén moment van achteloosheid en je bent wereldnieuws. Dat niet alleen, je hebt ook nog een rechtzaak aan je broek. Of jurk in het geval van modebedrijf Zara in de VS. Een naaister in Turkije was waarschijnlijk even afgeleid toen zij een muisje een eeuwige rustplaats gaf in de zoom van een zwarte jurk. De jurk werd naar New York verscheept en aangeschaft door de 24-jarige Cailey Fiesel. Toen Fiesel de jurk een paar weken later aantrok naar kantoor bemerkte ze eerst een vieze lucht. Toen ze vervolgens een irritante losse draad van haar been wilde vegen en de zoom van de jurk aan een nadere inspectie onderwiep, ontdekte ze het knaagdier dat inmiddels in verre staat van ontbinding was.

Nu is het niet voor het eerst dat een nieuwe aanschaf vreemde gevolgen heeft. Een paar jaar geleden doken in Groot Brittannië bij budgetketen Primark bijvoorbeeld items op waarin extra labels waren genaaid met teksten als 'gemaakt onder vreselijke sweatshop omstandigheden' of kortweg 'sos'. En vorig jaar ging op Facebook een post viraal van een jonge vrouw die het dragen van een nieuw t-shirt met een blauw bovenlijf moest bekopen. Die blauwe verf ging er niet met even douchen af.

Cailey Fiesel eist smartengeld van het Spaanse modebedrijf. Uit de claim blijkt dat de vrouw emotionele schade heeft ondervonden van het incident en aan de aanraking van de dode muis een nare uitslag heeft overgehouden. Zara USA heeft in een reactie laten weten de zaak te onderzoeken. "Zara USA hanteert strenge normen voor gezondheid en veiligheid en wij zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat al onze producten aan deze eisen voldoen," zo voegde het bedrijf daar nog aan toe.

De Zara-jurk met muis zijn in afwachting van de rechtzaak veilig gesteld door de advocaat van Cailey Fiesel.

Zara