• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Louis Vuitton Series 3: wat anders dan een modeshow

Louis Vuitton Series 3: wat anders dan een modeshow

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Luxemerk Louis Vuitton geeft bezoekers van de Londen Fashion Week dit jaar een speciale ervaring. Met haar ´Series 3´ expositie in de Engelse hoofdstad betrekt het merk het grote publiek bij de collecties.

Na Givenchy wil Frans modehuis Louis Vuitton haar modeshows nu ook dichter bij het grote publiek brengen. Givenchy, dat onder het Moët Hennessy - Louis Vuitton concern valt, stelde haar modeshow tijdens afgelopen New York Fashion Week al open voor het publiek.

Deze maand is Londen de thuishaven van Series 3, de derde locatie in Louis Vuitton´s serie van reizende exposities. De gratis tentoonstelling, gevestigd in expositieruimte 180 Strand, is vanaf vandaag een maand lang toegankelijk voor het grote publiek. De expositie richt zich op de herfst- en wintercollectie van 2016 en is in elkaar gezet door decorontwerper Es Devlin in samenwerking met Louis Vuitton´s creatief directeur Nicolas Ghesquière.

Met Series 3 wil Louis Vuitton het publiek meer inzicht geven in het modehuis. “Mode is een circus. Je moet je verdiepen in het voor, tijdens en na. En als je dat goed doet, is het onvergetelijk,” vertelt Michael Burke, CEO van Louis Vuitton aan WWD. “We zijn aan het kijken hoe het publiek de show intenser kan beleven.” In tien ruimtes verdeeld over twee verdiepingen kunnen bezoekers zich verdiepen in de collectie. Niet alleen worden beelden van de catwalk uitgezonden, ook kan het publiek nieuwe ontwerpen bekijken in een grote inloopkast en zijn de ideëen van Ghesquière te zien op een moodboard. Eén kamer is omgetoverd tot atelier, waar medewerkers de bekende tassen handmatig in elkaar zetten. “Een manier om het kippenvelmoment van een modeshow met iedereen te delen,” zo noemt Devlin het.

Louis Vuitton Series 3 is tot en met 18 oktober 2015 te zien in Londen. Een maand later zal de tentoonstelling worden geopend in Singapore.

Givenchy
Londen Fashion Week
Louis Vuitton