• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modeplatform Fashionclash wint inspiratieprijs Limburgs Cultuurfonds 2021

Modeplatform Fashionclash wint inspiratieprijs Limburgs Cultuurfonds 2021

Door Veerle Versteeg

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Beeld: Fashionclash via Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg

Modeplatform Fashionclash uit Maastricht heeft donderdag de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg gewonnen. Dit heeft het fonds aangekondigd in een persbericht. Fashionclash heeft als onderdeel van de prijs 15.000 euro ontvangen.

De jury van het cultuurfonds prijst Fashionclash om zijn kritische benadering van de modewereld en noemt ook de voorbeeldrol van het bedrijf voor jonge modeprofessionals.

“Fashionclash durft letterlijk de clash op te zoeken, door diverse disciplines en media - waaronder digitale technologie - in te zetten om de eigen positie en die van de deelnemers te bevragen in een verrassende clash. Zij weten talenten op een innoverende manier mee te nemen in de jaarlijkse thematieken die een kritische reflectie zijn op maatschappelijke vraagstukken, beeldende kunst en vormgeving,” aldus de jury in het persbericht.

Fashionclash is een Nederlands modeplatform voor jonge modeontwerpers en kunstenaars. Het project is een initiatief van Branko Popovic, Nawie Kuiper, en Laurens Hamacher, allen uit Maastricht. Later sloot ook Jessie Beurskens zich aan. Het platform legt zich erop toe “inclusie en diversiteit in de mode bespreekbaar en zichtbaar maken”, aldus het cultuurfonds in het persbericht. Eén keer per jaar organiseert Fashionclash het gelijknamige internationale modefestival voor jong talent afkomstig uit verschillende disciplines. Ter gelegenheid van het festival wordt elke editie de prijs Fashion Makes Sense Award uitgereikt aan een van de deelnemende creatievelingen. De laatste editie van het festival en de uitreiking van deze prijs vond digitaal plaats.

FashionClash
Prins Bernhard Cultuurfonds