• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alessandro Michele nieuwe creatief directeur Gucci

Alessandro Michele nieuwe creatief directeur Gucci

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De kogel is door de kerk. Alessandro Michele wordt de nieuwe creatief directeur van Gucci. Dat meldt Bloomberg, maar een officiële persverklaring van het Italiaanse modehuis wordt vandaag verwacht.

De 42-jarige Michele was de rechterhand van voormalig creatief directeur Frida Giannini en was sinds 2011 hoofd van Gucci's accessoirecollecties.

Zodra bekend werd dat Giannini zou vertrekken, werd er druk gespeculeerd over een mogelijke opvolger. Ontwerpers als Riccardo Tisci van Givenchy, Joseph Altuzarra en Maria Grazia Chiuri van Valentino werden genoemd, maar er was al een vermoeden dat moederbedrijf Kering intern zou zoeken en Michele werd ookal genoemd.

Afgelopen maandag verscheen Michele voor het eerst samen met de andere leden van het ontwerpteam van de herencollectie op de catwalk in Milaan. Giannini zou aanvankelijk in februari opstappen maar verliet het merk vroegtijdig. Kering besloot afscheid te nemen van Giannini en haar partner, voormalig Gucci topman Patrizio di Marco, toen bleek dat zij geen verandering konden brengen in het kwakkelende merk.

Alessandro Michele
Gucci