‘Contract Alexander Wang bij Balenciaga wordt niet verlengd’

Alexander Wang en Balenciaga waren misschien toch geen goede match. De geruchten dat het niet echt boterde tussen de ontwerper en moederbedrijf Kering gingen al langer. Volgens bronnen hebben de partijen nu besloten om het contract van Wang niet te verlengen. Dat schrijft WWD.com.

De collectie voor de lente en zomer van 2016 is volgens het Amerikaanse modevakblad de laatste van Wangs hand. De hoofdontwerper zal zijn laatste creaties tonen tijdens Paris Fashion Week, die gepland staat van 29 september tot en met 7 oktober dit jaar.

De zoektocht naar een opvolger voor Wang zou stilletjes zijn begonnen. Volgens een bron in Parijs staat Kering open voor het aannemen van een minder bekende designer, een verborgen talent. Het concern voor luxe mode zag namelijk dat het bij dochterbedrijf Gucci goed heeft uitgepakt. Bij het modehuis volgde Alessandro Michele Frida Giannini op, en de omzet steeg.

‘Contract Alexander Wang bij Balenciaga wordt niet verlengd’

Kering zelf laat nog niet veel los. Tijdens een persconferentie over de half jaar cijfers werden wel vragen gesteld over Balenciaga. Financieel directeur Jean-Marc Duplaix vertelde de journalisten dat er 'besprekingen zijn’. Verder wilde hij geen commentaar geven op de kwestie.

Geruchten over vertrek Alexander Wang bij Balenciaga worden hardnekkiger

Het lijkt misschien gisteren, maar Wang begon in december 2012 bij Balenciaga. Hij volgde toen Nicolas Ghesquière op. Ghesquière verliet het modehuis na vijftien jaar om bij concurrent Louis Vuitton aan de slag te gaan.

Waarom Balenciaga het contract van Wang waarschijnlijk niet verlengt is niet duidelijk. In maart zei Wang nog tegen WWD dat er sprake was van groei met dubbele cijfers en dat hij het gevoel had goed op weg te zijn. Bij de cijfers over het eerste half jaar van 2015, die Kering gisteren bekend maakte, deelde het moederbedrijf geen specifieke cijfers over Balenciaga.

Wat wellicht ook meespeelt: Wang zou op zoek zijn naar een investeerder voor zijn eigen merk. Dit zou kunnen leiden tot tweestrijd voor de ontwerper.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN