De ontwerpster en oprichtster van het gelijknamige modemerk, Diane von Furstenberg, heeft Paolo Riva benoemd als CEO van haar bedrijf. Riva, 41, begint volgende maand aan zijn nieuwe functie. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Von Furstenberg, die beroemd werd met haar herkenbare wikkeljurken, zocht al jaren naar ‘een erfgenaam’. Riva, die afkomstig is van het eveneens Amerikaanse modemerk Tory Burch en ook voor Valentino en Salvatore Ferragamo heeft gewerkt, overtuigde Von Furstenberg van zijn passie voor het product. In een interview met WWD zei ze: “Ik wil iemand die echt van het product houdt. We verkopen geen getallen. We verkopen jurken, schoenen en accessoires en tassen. Getallen zijn heel belangrijk, maar ik heb al tientallen jaren een bijzondere relatie met de consument, en ik heb generaties vrouwen gekleed. Het is een merk geboren uit liefde, het is uniek en mensen moeten dat begrijpen.”

Riva zal het laatste woord hebben, aldus Von Furstenberg. Joel Horowitz, de vice-voorzitter, blijft aan, maar Riva zal het bedrijf daadwerkelijk aansturen. Volgens Von Furstenberg zal Riva direct aan de slag gaan met het productassortiment en de winkelervaring. Riva zelf zei dat hij meteen een strategie zal ontwikkelen voor de toekomst van het bedrijf.

DVF telt momenteel 1500 verkooppunten in 55 landen, waarvan 116 eigen DVF winkels. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren het eigen winkelnetwerk versterkt, alsmede de groothandelsactiviteiten en de licenties. Er wordt in de pers gespeculeerd over een eventuele beursgang, maar daar heeft Von Furstenberg vooralsnog niets over losgelaten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN