Edward Enninful neemt de positie van Alexandra Schulman als hoofdredacteur over bij de Britse Vogue. Enninful is op dit moment style director bij W Magazine en treed 1 augustus aan in zijn nieuwe positie.

"Ik ben verheugd om de aanstelling van Edward Enninful als hoofdredacteur van de British Vogue aan te kondigen, effectief vanaf 1 augustus, 2017,” zegt Jonathan Newhouse, CEO van Condé Nast International in een persbericht. “Edward is een van de meest getalenteerde en succesvolle moderedacteuren ter wereld.”

Announcing @edward_enninful as the new editor of @britishvogue - read more via the link in bio

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

De Ghanese Edward Enninful begon zijn carrière in de mode als model op 16-jarige leeftijd toen hij gescout werd in de Londense metro. Hij werd vervolgens assistent van moderedacteur Beth Simmons bij i-D Magazine en volgde haar op na haar vertrek. Hierdoor werd hij de jongste moderedacteur bij het tijdschrift.

Enninful is geen vreemde van Vogue. Hij werkte al eerder voor de Amerikaanse (vanaf 2006) en Italiaanse (vanaf 1998) versies van het blad. In 2011 nam hij de positie van moderedacteur aan bij W Magazine.

Alexandra Schulman maakte in januari bekend op te stappen als hoofdredacteur bij de Britse Vogue. Zij heeft 25 jaar aan het hoofd gestaan van het tijdschrift. Destijds werden Emily Sheffield, rechterhand van Schulman bij Vogue, en Samantha Cameron, zus van de Britse premier David Cameron, genoemd als mogelijke opvolgers. Enninful is de eerste man die het blad zal leiden.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN