Kering benoemt nieuwe CEO Luxury Emerging Brands

Kering heeft Grita Loebsack benoemd tot CEO Luxury Emerging Brands. Naast opkomende merken vallen ook grote namen als Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, Stella McCartney en Tomas Maier onder haar verantwoordelijkheid. Dat meldt WWD.

Loebsack was voorheen uitvoerend vicepresident van de huidverzorgingsdivisie bij Unilever en werkte eerder bij L’Oréal en Vichy. Vanaf 14 september is ze werkzaam in haar nieuwe functie bij Kering. Ze zal rapporteren aan de voorzitter en CEO François-Henri Pinault. Tevens zal ze onderdeel uitmaken van het uitvoerend comité. De zes opkomende merken die zijn aangesloten bij Kering zullen aan Loebsack rapporteren.

Loebsack volgt Marco Bizzarri op, die per 1 januari 2015 aan de slag ging als CEO bij Gucci. Kering’s CEO Pinault nam sinds Bizzarri’s vertrek zijn taken over, en zal dit in de toekomst blijven doen voor Gucci, Bottega Veneta en Saint Laurent. Met deze managementverschuiving zullen de opkomende merken nu onder één divisie gaan vallen, onder eindverantwoordelijkheid van Loebsack. "De uitbreiding van luxe activiteiten van Kering zal met volledige respect voor de autonomie van elk merk plaatsvinden, en wordt onder de operationele verantwoordelijkheid van ieders eigen CEO uitgevoerd," laat Kering weten.

In een reactie op Loebsack’s aanstelling zegt CEO Pinalt: "Ik ben ervan overtuigd dat haar sterke, internationale achtergrond ons de mogelijkheid biedt om de merken die onder haar toezicht vallen verder te ontwikkelen."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN