• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Managementverschuivingen bij Humanoid

Managementverschuivingen bij Humanoid

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Humanoid moet groter en internationaler, als het aan eigenaren Sandra Harmsen en Hans Boelens ligt. En dus is er een nieuwe algemeen directeur aangesteld, die voor meer internationale groei van het Nederlandse merk moet gaan zorgen: Yvonne van Dormael. Zij neemt daarbij de taken over van Hans Boelens, die samen met Sandra Harmsen al 34 jaar aan het roer stond.

De creatieve koers van het merk blijft ongewijzigd, laat het bedrijf weten. Sandra Harmsen blijft creatief directeur van het Nederlandse label. Zij is verantwoordelijk voor de uitstraling, positionering en de identiteit van het merk en de collecties. Het is overigens niet bekend wat Hans Boelens gaat doen.

Van Dormael gaat zich naast het leiden van de organisatie en de distributie bezig houden met het aantrekken van nieuwe markten en het verstevigen van bestaande markten. “Haar jarenlange ervaring in on- en offline retail, wholesale en bedrijfsmanagement, aangevuld met internationale business studies maken haar tot een perfecte partner in de strategische ontwikkeling van de organisatie,” stelt Humanoid in een persbericht.

Nieuwe algemeen directeur Humanoid moet voor internationale groei zorgen

De nieuwe samenwerking is wel overwogen geweest. Zo is er meer dan een jaar gesproken over Van Dormael’s aanstelling. Ze laat weten erg blij te zijn met haar nieuwe rol binnen het bedrijf. “Nadat Hans, Sandra en ik meer dan een jaar hebben gesproken over de kansen en mogelijkheden van dit prachtige merk, ben ik blij dat ik nu aan de slag ga. Ik voel me zeer welkom binnen het team, met elkaar gaan we Humanoid nog mooier maken.” Samen met Sandra Harmsen zal Van Dormael leiding gaan geven aan het Humanoid-team.

Van Dormael staat bekend als retailexpert en heeft dan ook een flinke geschiedenis in de modewereld. Zo was ze het brein achter succesvolle retailstrategieën van House of Denim, Judith Osborn, Wehkamp.nl en Nukuhiva. Ook werkte ze bij bedrijven als Elle, Piet Kerkhof en Sarlini. Opvallend is echter dat geen van deze drie bedrijven vandaag de dag nog bestaan. Over het einde van Piet Kerkhof zei ze in een eerder interview met FashionUnited dat de restyling van het schoenenmerk ‘te laat kwam’.

Humanoid werd in 1981 opgericht in Arnhem. Naar eigen zeggen zijn de collecties ‘expressief, creatief en authentiek, maar ook modern en comfortabel’ en is ‘de tegendraadse spirit van het begin van de jaren ’80 nog steeds voelbaar’. Inmiddels is Humanoid uitgegroeid tot een internationaal modelabel. In maart 2015 lanceerde Humanoid de kinderlijn H*Mini; een tot kindermaten verkleinde collectie van een aantal ontwerpen uit de collectie voor volwassenen van Humanoid. Sinds 2006 heeft het merk ook een schoenencollectie. De webwinkel van Humanoid is sinds 2010 in de lucht.

HUMANOID