• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CFO voor Charles Vögele

Nieuwe CFO voor Charles Vögele

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jürg Bieri is door de Raad van bestuur gekozen als nieuwe CFO van Charles Vögele. Hij is ook lid geworden van het bestuur. Dat meldt Charles Vögele.

“Jürg Bieri is een bewezen financieel expert die goed bekend is met het bedrijf. We zijn blij dat we op zijn kennis en expertise kunnen rekenen in de toekomst,” stelt Stefano Beraldo, president van de Raad van bestuur, in een persbericht. Bieri is al 18 jaar werkzaam in het bedrijf en zal verantwoordelijk zijn voor de afdeling Finance & Systems.

Markus Voegeli, die voorheen CFO en CEO was, zal zich volledig gaan concentreren op zijn rol als CEO. Zijn taak focust zich op de transformatie van het bedrijf; van een verticaal geïntegreerde retailers naar een pure sales organisatie.

Het modebedrijf kwam het afgelopen half jaar in zwaar weer terecht. In november 2016 heeft de Italiaanse warenhuis operator OVS heeft het Zwitserse modebedrijf Charles Vögele in november 2016 overgenomen. Dit deed OVS samen met Retail Sempione, die voor 35 procent eigenaar is van de modeketen, in samenwerking met twee andere partijen. Dankzij Sempione Retail verwerft OVS nu 82,62 procent van de Zwitserse keten.

Charles Vögele leed al sinds 2010 grote verliezen en was al enige tijd op zoek naar een investeerder om de continuïteit van haar activiteiten sindsdien garanderen. Eerder dit jaar maakte Vögele bekend zich na zeventien jaar terug te trekken uit de Belgische markt, omdat de 41 winkels daar nog nooit winst hebben geboekt. De Nederlandse tak van Charles Vögele heeft in januari faillissement aangevraagd bij de Rechtbank te Amsterdam. De Rechtbank heeft haar toestemming verleend, waarmee het Zwitserse bedrijf zich nu ook uit de Nederlandse markt zal terugtrekken. De Duitse bedrijven Tedi, Woolworth en Kik hebben een overeenkomst gesloten met Charles Vögele Germany GmbH voor de aankoop van een groot deel van het Duitse winkelnetwerk. Charles Vögele beschikte eerder over 760 winkels in zeven Europese landen.

Beeld: Charles Vögele

Charles Vogele