• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Prada CFO Galli stapt per direct op

Prada CFO Galli stapt per direct op

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De Italiaanse Prada Group heeft het vertrek van Chief Financial Officer Donatello Galli aangekondigd. De CFO vertrekt per direct, en zal tijdelijk worden vervangen door Alessandra Cozzani: de Group Investor Relations Director van het bedrijf. Dat meldt Reuters.

Het nieuws van Galli’s vertrek werd kort nadat het bedrijf zijn financiële resultaten voor boekjaar 2015 bekendmaakte naar buiten gebracht. Uit de cijfers bleek dat Prada in het afgelopen jaar een lichte omzetdaling noteerde, wat grotendeels is veroorzaakt door de teruglopende vraag in China.

Prada liet overigens weten dat het aftreden van Galli enkel te maken heeft met zijn wens om andere carrièremogelijkheden te overwegen. Van onenigheid met de directie van het modebedrijf zou dan ook geen sprake zijn geweest. “Er is geen enkele reden voor zijn vertrek waar aandeelhouders van op de hoogte moeten zijn,” stelde Prada.

Galli was sinds november 2004 CFO bij de Prada Group. De Italiaanse econoom was daarvoor onder andere werkzaam als analist en manager bij de bank San Paulo. Daarnaast was hij ook werkzaam als CFO bij het Italiaanse elektriciteitsbedrijf Enertad. Zijn opvolgster is al sinds 2003 werkzaam bij Prada. Haar loopbaan bij het bedrijf begon als financieel directrice, waarna ze in haar huidige positie terecht is gekomen.

Prada