Rachid Naas toegevoegd aan Adviesraad Amsterdam Fashion Week

De Raad van Advies van Amsterdam Fashion Week is uitgebreid. Rachid Naas komt het team versterken. Dat laat creatief directeur Iris Ruisch weten in de nieuwsbrief.

“We hebben onze Raad van Advies uit kunnen breiden met een nieuw en alom gewaardeerd lid,” aldus Ruisch. Rachid Naas is een bekende in de mode-industrie en ook veel gezien op de Amsterdamse modeweek. Sinds 1999 werkt hij als producer, art buyer, curator, casting director en visual consultant in de modewereld. Hij werkt veelvuldig samen met bekende merken, ontwerpers, agentschappen, magazines en culturele evenementen, waaronder de Bijenkorf, We Fashion, Vlisco en Arnhem Mode Biënnale. Naas is mede-oprichter van Fashion Council NL en Forza Fashion House in Maastricht en verbonden aan de opleiding Fashion Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

De Raad geeft Amsterdam Fashion Week onafhankelijk advies en dient tevens als kritische ‘sparringspartner’. Het advies heeft zowel betrekking op de creatieve visie ten aanzien van de fashion week alsmede de invulling van het officiële programma. Er wordt vooral gefocust op het niveau van de collecties van showende partijen. De Raad van Advies bestaat verder uit Liesbeth in ’t Hout, Joanne Schouten, Frans Ankoné, Peter Stigter en Peter Leferink.

Beeld: Peter Stigter