Tico Schneider nieuwe e-commerce baas Hema

Tico Schneider wordt de nieuwe head of e-commerce bij Hema. Hij volgt Boudewijn van Nieuwenhuijzen op, die eind april zijn vertrek aankondigde. Schneider werkt al sinds 2000 bij het warenhuis en was de laatste jaren werkzaam als manager franchise. Dat bevestigt een woordvoerder aan Twinkle.

Schneider werkte de afgelopen vijftien jaar in verschillende functies bij het warenhuis, waaronder als inkoper, winkelmanager, regiomanager, manager owned stores en de laatste jaren als manager franchise. Zijn voorganger Boudewijn van Nieuwenhuijzen vertrok om persoonlijke redenen. Hij wilde toen de naam van zijn opvolger nog niet bekend maken.

Hema heeft het zwaar de laatste jaren. In 2014 behaalde het warenhuis een omzet van 1.007,2 miljoen euro, wat neerkomt op een daling van 1,3 procent. Bij een gelijkblijvend aantal winkels daalde de omzet zelfs met 4,2 procent. Voor 2014 werd een verlies van 189 miljoen euro geboekt, wat volgens Hema het gevolg was van eenmalige kosten. Buiten de incidentele kosten was er nog steeds een verlies van 43 miljoen euro, wat neerkomt op 160 procent meer verlies dan in het eveneens verlieslijdende jaar 2013. Hema heeft laten weten flink gaan te investeren in de internationale activiteiten en e-commerce.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN