• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • ‘Ümit Eroglu nieuwe CEO Mexx’

‘Ümit Eroglu nieuwe CEO Mexx’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vier weken na overname van Mexx door het Turkse Eroglu Holding, wordt er hard gewerkt aan de doorstart van het Nederlandse merk. Volgens bronnen zou Mexx geleid gaan worden door Ümit Eroglu, de neef van Eroglu Holding’s oprichter Nurettin Eroglu. Dat meldt Textilwirtshaft.

Tot nu toe heeft Ümit Eroglu de zorg gehad voor de productie en de winkels van het label Colin’s, dat meer dan 600 winkels heeft en actief is in 38 landen. Nu wil hij ook Mexx opnieuw leven inblazen, zeggen ingewijden.

Vooralsnog wil Ümit Eroglu geen uitleg geven over zijn strategieplannen. Volgens een woordvoerder staat er een persconferentie -die eerst halverwege februari gepland stond- gepland voor ‘de tweede helft van maart’. Ondertussen zou er op het hoofdkantoor in Amsterdam hard gewerkt worden aan een doorstart, zo worden er 250 nieuwe medewerkers aangenomen, nadat bijna alle medewerkers door het faillissement hun baan kwijt raakten.

In het Duitse hoofdkwartier heerst echter frustratie en ontwijking, schrijft Textilwirtshaft. Creatief directeur Julia Hansen en CFO Mehul hebben het bedrijf verlaten. Hoewel groothandel directeur Yan Aerts nog werkzaam is, lijkt de toekomst van de groothandel onduidelijk. “Ik verwacht dat ik aan het eind van de week ontslagen wordt”, zegt een groothandel manager die anoniem wil blijven.

Eind februari loopt de overnameperiode van drie maanden af. Op 1 maart zal Eroglu aan het roer staan van Mexx.

Mexx