• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Aandeelhouders Macintosh keuren bod aandelen goed

Aandeelhouders Macintosh keuren bod aandelen goed

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De aandeelhouders van Macintosh Retail Group hebben het bod van € 55 per aandeel op alle uitstaande aandelen van Brantano NV goedgekeurd. Dat maakten zij bekend in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het vennootschap Brantano NV, dat genoteerd is aan de Euronext Brussel, is actief met 275 schoenenwinkels in vooral België en het Verenigd Koninkrijk en realiseert een omzet van circa € 300 miljoen. Het voorstel tot overname werd unaniem goedgekeurd, tijdens de vergadering waar 55 procent van het totaal aantal stemgerechtigde aandeelhouders aanwezig was.

De raad van bestuur van Brantano beschouwt het bod als vriendschappelijk en met de grootaandeelhouders van Brantano (Mitiska NV en Sobradis NV), die gezamenlijk ruim 56 procent van de aandelen vertegenwoordigen, is een akkoord bereikt waarbij zij zich hebben verbonden hun aandelen voor de biedprijs van € 55 aan Macintosh Retail Group aan te zullen bieden.

Voor Macintosh zou de overname betekenen dat het in een klap een grote speler wordt op de Europese schoenenmarkt. In Nederland is Macintosh al nummer een met 450 schoenenwinkels van onder andere Scapino, Dolcis, Manfield en Invito. Brantano is op dit moment nummer een in België. De definitieve overname, indien die doorgaat, zal eind november, begin december bekend worden gemaakt.

Brantano