Adidas lanceert premium collectie

Sportmerk Adidas komt het komende seizoen met een premium collectie. De nieuwe collectie heet ‘Adidas Standard 19’ en zal vanaf 1 augustus verkrijgbaar zijn. Dat melden diverse media.

"Adidas Standard 19 combineert de beste technologie met een verfijnde, elegante esthetiek,” zegt global category director Maik Rucks tegen Textilwirtschaft. Het sportmerk richt zich met de nieuwe collectie op de jonge, actieve stedeling die graag modieuze doch functionele sportkleding draagt.

Adidas lanceert premium collectie

De premium collectie bestaat uit 32 items voor mannen en vrouwen, inclusief sportschoenen, hoodies en parka’s. De items zijn gemaakt van merino, polyester en elastaan, en komen in gemarmerd zwart, grijs en gebroken wit. Er zijn reflecterende details en waterdichte zakken toegevoegd, tevens is er speciale taping gebruikt. Ook zijn de items ademend en water- en winddicht. De nieuwe collectie zal wereldwijd verkocht worden in de Adidas Sport Performance-winkels, de webshop en bij geselecteerde retailers.

Adidas had overigens al eerder een duurdere sportlijn; Adidas SLVR. Die werd in 2013 stopgezet, omdat het bedrijf meer heil zag in creatieve collaboraties met ontwerpers als Raf Simons, Rick Owens en Tom Dixon. SLVR werd in 2009 gelanceerd.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN