• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas vs. Puma

Adidas vs. Puma

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De vete tussen de heer Puma en de heer Adidas wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in het nieuwe boek "Three stripes versus Puma" van journaliste Barbara Smit.

Voor wie het nog niet wist: Adolf en Rudolf Dessler, twee broers, startten samen een sportschoenenbedrijf. Maar na oplopende spanning ontstond er grote ruzie en gingen zij ieder hun eigen weg. Adolf starte het merk Adidas en Rudolf het merk Puma en werden beiden zoals bekend buitengewoon succesvol.

In het boek komt hun samenwerking en ruzie uitgebreid aan bod. Barbara Smit heeft 5 jaar aan het boek gewerkt en naaste familieleden geinterviewd. Zo blijkt volgens het boek de reden voor het barsten van de spreekwoordelijke bom tussen beide broers daadwerkelijk een bom. Tijdens een bomaanval in 1943 vluchtte Adolf en zijn vrouw naar de schuilkelder van Rudolf waar hij en zijn familie al zat. Binnengekomen riep hij: ""die eikels zijn er weer!", doelend op de vliegtuigen van de geallieerden. Alleen dacht Rudolf dat zijn broer op hem en zijn gezin doelde. En daarmee eindigde de samenwerking.

Het boek "Three stripes versus Puma" bevat naast dit verhaal vele andere interessante achtergronden over de twee grootheden en komt medio 2006 uit.

Adidas
Puma