• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Afname winst PVH in Q3

Afname winst PVH in Q3

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse Phillips-Van Heusen Corporation (PVH) heeft zijn winst in het derde kwartaal scherpe zien dalen, zo werd deze week gerapporteerd. Een van de oorzaken zijn de grote kosten die gepaard zijn gegaan met de acquisitie van Calvin Klein in februari van dit jaar. Daarnaast kampt PVH met sterk tegenvallende verkoopresultaten.

Het bedrijf, dat in New York is gevestigd, zei dat de netto winst over de drie maanden tot 2 november 2003 gedaald zijn tot $ 17 miljoen. Vorig jaar bedroeg dit nog $ 17,7 miljoen over dezelfde periode. Als de kosten van de aankoop van Calvin Klein niet worden meegerekend, dan in de netto winst van PVH wel opgelopen, namelijk tot $ 21,5 miljoen. Dit cijfer is het resultaat van de sterke prestaties van de Calvin Klein licentie- divisie welke de dalende binnen verkoop PVH's kleding- en schoendivisies compenseerde.

Die laatste twee afdelingen zagen de operationele winst met 1,4 miljoen afnemen tot $ 36,1 miljoen. De sterke prestaties van de groothandelsactiviteiten konden daar de tegenvallende resultaten binnen de retail niet meer compenseren. In totaal stegen de inkomsten in het derde kwartaal nog wel met 11% tot $ 453,3 miljoen. Het bedrijf heeft ook laten weten dat de integratie van Calvin Klein bijna is afgerond en dat het bedrijf volgend voorjaar een nieuwe en betere dameslijn onder het label gaat lanceren. Deze lijn wordt geproduceerd in samenwerking met, het eveneens Amerikaanse bedrijf, Kellwood. De nieuwe Calvin Klein herenlijn wordt in het najaar van 2004 verwacht.

PVH