• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW: Ilja Visser

AIFW: Ilja Visser

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeontwerpster Ilja Visser toonde dinsdagavond haar collectie zelfstandig en los van het AIFW-programma. Zij deed dat in de Industrieele Groote Club in Amsterdam op een tijdstip dat slim aansloot bij het 'officiële' programma. Ook de locatie was om die reden praktisch maar daarom niet minder bijzonder. De catwalk liep door verschillende kleinere zalen en het restaurant op de eerste etage van het monumentale pand aan de Dam. Zo ontstond een intieme sfeer die herinnerde aan salonpresentaties van weleer.

Visser neemt meestal de natuur als uitgangspunt en dan vooral water en vissen. Dit keer liet zij zich inspireren door het gedicht 'Below the surface' van de Amerikaan T. Newfields, over schoonheid die onder de oppervlakte verborgen is. Dat is te zien aan de kleuren die zij gebruikt (nu vooral zwart, grijs en wit met zachtblauwe accenten), de stoffen (voiles en zijde, maar ook zwaardere wolsoorten), de belijning en subtiele accenten, zoals bij een lange grijze jas die bovenaan wordt dichtgeknoopt met een overslag in de vorm van een vissenkop. Of de vissenstaart die boven de boothals van een strakke lange jurk uitpiept.

Visser presenteerde voor komend winterseizoen een couturecollectie met sierlijke avondjurken en ook een eigenzinnige interpretatie van de damessmoking die zij zwart hield, maar met glanzend wit revers en daaronder de zwarte broek met -typerend voor deze ontwerpster- het lage kruis dat door een zwart-wit kleurcontrast nog werd geaccentueerd. De prêt-à-porter collectie waarmee de show geopend werd toonde onder meer rechte zwarte jurkjes, een sierlijke zwarte cape met rits en achter uitlopend in een punt, damespakken en een citybermuda, ook met dat lage kruis.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
Ilja Visser