• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW: Marlies Dekkers

AIFW: Marlies Dekkers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Marlies Dekkers zou Marlies Dekkers niet zijn als ze haar 15-jarig jubileum ongemerkt voorbij zou laten gaan. Vandaar dus een terugkeer van de lingerie-ontwerpster op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week, die voor de gelegenheid was opgetuigd in de sfeer van een ouderwets circus. Op de catwalk stond een aantal witte namaakpaarden met hoofdtooi, er speelde nostalgische muziek. Modellen waren nu eens in zwart-wit uitgedost als pierrot, dan weer was hun gezicht versierd met een krulsnor zoals het een echte circusdirecteur betaamt. De setjes die ze droegen waren typisch Dekkers van model en kleurrijk. Over de setjes heen droegen de modellen grote witte kragen, opgevulde halve vestjes, hoeden of parasols.

Een circus kan niet zonder sterren. Sterren waren er dan ook in overvloed tijdens de Dekkersshow: Ten eerste op de lingerie waar ze bijvoorbeeld dienden ter versiering van roodzwarte setjes en de hoeden van de modellen. Sterren waren er ook in het publiek, waar de gezichten van Jan Jansen, Sylvana Simons, Daphne Deckers en Chazia Mourali straalden en onder wie, aan het aantal zichtbare behabandjes te zien, het aantal Marlies Dekkersdraagsters hoog was.

Maar de grootste ster van de avond was toch Marlies Dekkers zelf: Een afbeelding van haar gezicht was op de zijkant van enkele herenshorts gedrukt en een zware mannenstem maakte bekend dat Marlies onlangs de 'Creator of the year Award' ontvangen had uit handen van de burgemeester van Parijs. Als sluitstuk van de show kwam de ontwerpster ten tonele, schaarsgekleed en onder een regen van gouden snippers, om te beloven dat er de komende jaren nog meer van haar te verwachten valt.

AIFW
Amsterdam International Fashion Week
Marlies Dekkers