• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Alexander Wang lanceert sneakerlijn met Adidas

Alexander Wang lanceert sneakerlijn met Adidas

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Alexander Wang treedt in de voetsporen van Stella McCartney, Rick Owens en Raf Simons. Na zijn succesvolle samenwerking met H&M in 2014 gaat de ontwerper binnenkort namelijk een sneakerlijn lanceren in samenwerking met Adidas. De collectie wordt tijdens de New York Fashion Week in september gepresenteerd, zo schrijft WWD.

Het is de eerste samenwerking tussen Alexander Wang en het Duitse sportmerk. Veel details over de collaboratie zijn niet bekend, maar afgaande op Wang’s eerdere samenwerking met H&M in 2014 zal de sneakercollectie waarschijnlijk bestaan uit zwarte, grafische en sportieve items.

Naast de succesvolle Alexander Wang x H&M collectie, die twee jaar geleden in een maand tijd zorgde voor een omzetstijging van 10 procent bij de Zweedse modeketen, werkte Wang ook al samen met de Canadese zanger The Weeknd voor de capsulecollectie genaamd WangXO.

Alexander Wang toont zijn collectie tijdens de New York Fashion Week op 10 september. De designer stopte een jaar geleden als hoofdontwerper bij Balenciaga om zich op zijn eigen merk te kunnen richten. Onlangs nam hij de rol van algemeen directeur van zijn eigen bedrijf op zich.

Beeld: Catwalk Pictures

Adidas
ALEXANDER WANG