• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Antwerp Fashion Week en Belgian Focus zetten 6 Belgische merken in de kijker

Antwerp Fashion Week en Belgian Focus zetten 6 Belgische merken in de kijker

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

25 jun. 2021

Mode

Beeld: Belgian Focus, een initiatief van Flanders DC in samenwerking met Antwerp Fashion Week.

De inschrijvingen voor Antwerp Fashion Week blijven binnenstromen. In het kader van het langverwachte evenement op 18 en 19 juli is de organisatie een samenwerking aangegaan met organisatie Flanders DC om hun project Belgian Focus naar de Scheldestad te brengen. Flanders DC, kort voor Flanders District of Creativity, is de organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, promoot en verbindt. Met Belgian Focus wil het unieke en lokale modetalenten een platform bieden en Flanders DC heeft daarom ter gelegenheid van Antwerp Fashion Week 2021 zes Belgische labels met een unieke identiteit geselecteerd.

Hieronder de zes geselecteerde Belgische modelabels voor u uitgelicht. Elk van deze merken spitst zich toe op een andere markt maar toch vullen ze elkaar perfect aan.

Naast de Belgian Focus is Flanders DC is ook initiatiefnemer van een ander belangrijk lokaal initiatief genaamd #IkKoopBelgisch. Het succes van ‘Ik Koop Belgisch’ heeft aangetoond dat retailers en eindconsumenten steeds meer interesse tonen om lokaal talent in te kopen, een beweging die nog extra gevoed wordt door een duurzame insteek. Er leeft dan ook enorm veel creativiteit en gevarieerd talent in ons land, wat we met Belgian Focus graag in de spotlight zetten,” aldus Flanders DC.

Tijdens Antwerp Fashion Week zijn de zes geselecteerde Belgische labels te vinden in de eigen showrooms in Antwerpen, pop-up showrooms of in enkele van de grotere deelnemende showrooms, waar de designs van de zes geselecteerden zullen worden voorzien van een duidelijk Belgian Focus label.

Rarámuri

Het eerste merk in het rijtje is het Antwerpse Rarámuri, bekend om zijn unieke sandalendesigns. De naam van dit jonge en duurzame merk verwijst naar de Rarámuri stam in Mexico. Voor elk paar sandalen dat het label verkoopt, voorziet het vijf dagen lang voedingssupplementen voor de kinderen van de stam. De sandalen worden geproduceerd in Spanje en de strikken worden met de hand gemaakt in het atelier in Antwerpen.

Beeld: Rarámuri

De meest recente collectie van Rarámuri, die eerder dit jaar werd gelanceerd, combineert de reisgeest die aan de basis ligt van het merk met elegante gestrikte sandalen.

Rarámuri neemt via het eigen gelijknamige showroom deel aan Antwerp Fashion Week. U kunt de sandalendesigns van het merk bewonderen in de Generaal Van Merlenstraat 46.

Fiamme

Fiamme betekent ‘vlammen’ in het Italiaans en bij dit Antwerpse label ontbreekt het dan ook niet aan passie. Bij Fiamme vindt u schoenen van hoge kwaliteit in elegante designs en verschillende leercombinaties die geschikt zijn voor alle leeftijden. De designs worden traditiegetrouw met de hand gemaakt in Italië.

Beeld: Fiamme

Voor zijn FW21 collectie combineert Fiamme de kwaliteit van met de hand gemaakte leren schoenen zoals hoge laarzen, chelsea boots en loafers maar ook sneakers, want Fiamme zou Fiamme niet zijn als sneakers niet inbegrepen zouden zijn in de nieuwe collectie.

Tijdens Antwerp Fashion Week kunt u Fiamme vinden in Showroom Looks Agencies in de Stijfselstraat 10.

Atelier Minimalist

Atelier Minimalist is een tijdloos label van Belgische bodem gekenmerkt door zijn ontwerpen met minimale geometrische designs en een eenvoudig kleurenpalet. In zijn professionele productie-atelier produceert het merk kleding in kleine hoeveelheden met oog voor mens en milieu. Oprichter Dorsa Mohadjerin wordt geïnspireerd door abstracte kunst en architectuur. Atelier Minimalist gelooft in de ‘slow design approach’ en vervaardigt daarom tijdloze collecties die niet seizoensgebonden zijn, maar die soepel in elkaar overvloeien. Designs worden heruitgevonden in verschillende kleur- en stofvariaties en vervolgens toegevoegd aan de collectie.

Beeld: Atelier Minimalist

U kunt Atelier Minimalist vinden in showroom Nightingale Studios in de Hertsdeinstraat 26.

LN Knits

Nog een slow fashion merk. Het Belgische LN Knits bestaat al 10 jaar en is een referentiepunt in de knitwear branche van eigen bodem. De breisels worden gemaakt van de zachtste natuurlijke materialen door vrouwen in het Andes gebergte, die eerlijk worden verloond. De SS22 collectie van LN Knits is in de maak, met naast kwalitatieve knitwear basics ook linnen en zijden items.

Beeld: LN Knits

U vindt LN Knits in Showroom Noire op het Hessenplein 2.

Wasted Atelier

Het label Wasted Atelier ademt duurzaamheid. De naam zegt het al: kleding gemaakt van afval, meer specifiek stoffen op overschot. Van de overgebleven stofrestjes uit de kledingindustrie, produceert Wasted Atelier mooie, unieke en vooral duurzame stukken op lokaal niveau. De designs zijn betaalbaar en comfortabel en het motto van het merk is “don’t produce, but use”, aldus oprichter en branche-insider Dirk Smet.

Beeld: Wasted Atelier

De duurzame collectie van Wasted Atelier is op 18 en 19 juli te vinden in de showroom van MAD Agencies met adres in de Verschansingstraat 42.

Mieke Dierckx

Belgisch ontwerper Mieke Dierckx staat bekend om haar accessoires met tijdloos, verfijnd design. De stukken van haar gelijknamige handtassenlabel worden door Dierckx zelf bedacht en vervolgens geproduceerd in Portugal door ervaren ambachtslui. De ontwerpen worden gekenmerkt door twee sleutelwoorden: vorm en functionaliteit en Dierckx haalt haar inspiratie uit de wereld van design en architectuur. Bij Mieke Dierckx vindt u minimalistische designs van hoge kwaliteit geschikt voor elke gelegenheid.

Beeld: Mieke Dierckx

De handtassendesigns van Mieke Dierckx zijn tijdens Antwerp Fashion Week te vinden in de showroom Nightingale Studios in de Hertsdeinstraat 26.

Voor een compleet overzicht van de selectie voor Belgian Focus op Antwerp Fashion Week, zie: www.antwerpfashionweek.com/belgianfocus