Balenciaga combineert shows dames en herenmode

Het combineren van dames en herencollecties op de catwalk is geen vreemd fenomeen meer. Balenciaga is het laatste modehuis in een reeks merken die heeft aangekondigd de catwalkshows te verenigen, zo melden WWD en Business of Fashion.

De eerste show van Balenciaga met de nieuwe opzet zal tijdens Paris Fashion Week in maart te zien zijn. Begin 2017 presenteerde Balenciaga voor het eerst de herenmode door middel van een catwalkshow, daarvoor werden de collecties altijd in showrooms getoond. Naast de samenvoeging van de shows, zal in 2018 nog een aspect veranderen bij het modehuis Het merk zal in 2018 voor het eerst vier mannencollecties per jaar presenteren, door de toevoeging van twee pre-collecties. De eerste pre-collectie zal in januari aan inkopers en pers getoond worden tijdens Men’s Fashion Week in Parijs.

Balenciaga volgt met de keuze voor een gecombineerde show merken zoals Tom Ford, Burberry, Kenzo, Moschino, Calvin Klein en Dsquared2. Ontwerper van Balenciaga, Demna Gvasalia, presenteerde bij zijn eigen merk Vetements al langer de dames en herencollecties gelijktijdig.

Beeld: Balenciaga Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN