• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Catwalktrends vanuit New York Fashion Week Herfst/Winter 2016-17

Belangrijke Catwalktrends vanuit New York Fashion Week Herfst/Winter 2016-17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Herfst/Winter 2016-17 ready-to-wear shows zijn inmiddels officieel in volle gang. De grote modesteden staan paraat. New York gaf het startsein en sloot de eerste week met succes af. Als de stad met het grootste aantal shows, kwamen de modeliefhebbers in drommen af op het Amerikaanse mode mekka om de nieuwste FW16 damesmodestijlen te ontdekken. Als onderdeel van hun seizoensanalyse, hebben de redacteuren van Trendstop drie opvallende collecties uit het programma in New York uitgelicht. Lacoste, 3.1 Philip Lim en Opening Ceremony toonden allen trendbepalende collecties, met inspirerende stijlen die zich lieten beïnvloeden door het verleden, het heden en de toekomst.

Retro Ski Lacoste

Historisch sportmerk Lacoste creëerde een hedendaagse lijn met een retro ondertoon, beïnvloed door het tachtig jaar oude archief van het merk waarmee het de jaren zeventig looks nieuw leven inblies. Een apres-ski esthetiek schemert door in knusse fluwelen trainingspakken en coltruien met ritssluiting, terwijl strak-gesneden broekzakken over hoge, soepele leren laarzen worden gedragen. Sportieve strepen, tactiele jassen en breisels voorzien slogans versterken het winterse gevoel.

Eastern Military 3.1 Phillip Lim

Nu in zijn tiende jaar, bewijst 3.1 Philip Lim opnieuw dat het een van New York’s voornaamste hedendaagse merken is. Functionele utilitaire stijlen fuseren met Oosters exotisme, met jassen die technische vulling combineren met kimono silhouetten, en militaire jasjes versierd met geborduurde bloemen. Fluwelen laarsjes, mannelijke silhouetten en historische stoffen verwerkt in sportkleding behoren tot de hoogtepunten, allen uitgevoerd in gedempte aardse tinten.

New York Future

We begonnen met het verleden, toen het heden, en nu is de beurt aan de toekomst. Opening Ceremony stelt zich voor hoe wintermode er in de 22e eeuw uit zal zien. Oppervlakken maken een statement met folie of holografische afwerkingen, terwijl glad-gestreken haar futuristisch aandoet gepaard met vizier-achtige zonnebrillen. Lagen grove breisels en hoge laarzen verlenen warmte, terwijl ontspannen t-shirts en wijde broeken uitgevoerd zijn in Space Age zilvertinten.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van Trendstop’s complete Spring/Summer 2016 Top Collections by City Report, met de meest inspirerende dames catwalkcollecties vanaf de catwalks van New York, Londen, Milaan en Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Lacoste, 3.1 Phillip Lim and Opening Ceremony, Herfst/Winter 2016-17.


Trendstop