• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Denimtrends voor Herfst/Winter 2016-17

Belangrijke Denimtrends voor Herfst/Winter 2016-17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Denim ondergaat een transformatie voor herfst/winter 2016-17, met nieuwe silhouettes en een reeks frisse, inspirerende en moderne thema’s. Essentiële nieuwe stijlen voegen moderne elementen toe aan de wintergarderobe, geïnspireerd door de wereld van sport, handarbeid, doe-het-zelf en meer. Zie hoe deze F/W16 thematrends, die door de denimexperts van Trendstop zijn vastgesteld, een grote hoeveelheid innovatieve ontwikkelingen introduceren in denimcollecties, met updates van kleuren, wassing en oppervlakte, en ook van silhouetten en details. Deze week kunnen lezers van FashionUnited 70s Chic Denim ontdekken, een must-have damesmodetrend die retro denimstijlen nieuw leven inblaast voor door de jaren zeventig geïnspireerde stijlen met een frisse, hedendaagse uitstraling.

70's Chic Denim

Dit seizoen wekt damesdenim de sfeer van de jaren zeventig op met het opvallende gebruik van patchworkprints, uitgevoerd in diverse tonen jeansblauw. Strakke contouren verfijnen eenvoudige silhouetten zoals te zien is in korte culottes en spijkerbroeken met uitlopende pijp. Ondertussen kunnen meer ontspannen doe-het-zelf looks gecreëerd worden met stoffen die aan elkaar worden genaaid met gerafelde randen. Denim van boven en van onder maken een moderne statement met geklede jasjes en spijkerbroeken.

In de Flat Finish trend zien we onbewerkte en strak gesneden denimstijlen. Minimalistische silhouetten, zoals A-lijn mini jurken en langere jassen, zijn erg sjiek. Tuinbroeken met wijde pijp kunnen over een aaibare coltrui gedragen worden voor een winterse jaren zeventig look, en silhouetten met hoge taille en opvallende kraag versterken het retrogevoel.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Women’s Denim Forecast van Trendstop, waarin 11 essentiële denimthemas’ u kunnen helpen uw denimcollecties te plannen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Alexander McQueen Resort 2014, Valentino Pre-Fall 2015, Txema Yeste, Paris Street Style 2015. Milan Street Style 2015, Karen Walker Fall/Winter 2015-16, London Street Style 2015, Paris Street Style 2015.

Trendstop