• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Modethema’s voor Voorjaar/Zomer 2016

Belangrijke Modethema’s voor Voorjaar/Zomer 2016

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Mode vindt inspiratie in de zee met updates van maritieme stijlen met een moderne twist. Deze week presenteert het team van Trendstop New Nautical, een essentieel modethema voor Voorjaar/Zomer 2016 damesmode. Dit thema beïnvloedt alles, van mode en accessoires tot kleur, stoffen en meer, en we zien hoe zeevarende esthetiek een update krijgt met schone lijnen en onverwachte details waarmee moeiteloze elegante stijlen worden gecreëerd. Dit must-have themas fungeert als uitstekend beginpunt voor het nieuwe voorjaarsseizoen en kan ook goed de overgang maken naar hoogzomer. Hier kunnen de lezers van FashionUnited kennis maken met vier belangrijke trends uit dit must-have S/S16 thema, compleet met exclusieve productsuggesties.

New Nautical

Het strand komt naar de stad met dit thema, waarin nautische nostalgie een moderne twist krijgt. Nieuwe ontwikkelingen omvatten klassieke strepen in andere richtingen en met het gebruik van een vleugje kleur, terwijl sportieve inspiratiebronnen de schone lijnen van de ontwerpen benadrukken. Oneven zomen en gewikkelde lagen behoren ook tot de hoogtepunten en introduceren een stedelijke dimensie aan de ensembles.

Een levendige aquatisch blauw signaleert het zomerseizoen en introduceert een jongensachtige charme met nautische ondertonen. Deze uitgesproken en frisse tint versterkt de werking van relaxte breisels met eenvoudige vormen, en werkt goed met tonale lagen. Tot de andere voorbeelden behoren ook gladde leren sandalen en speelse trilaccessoires.

Stoffen uit de katoenfamilie krijgen een update met het gebruik van laser snijwerk en kanttechnieken, waarmee hedendaagse patronen worden gevormd die doen denken aan broderie anglaise. Deze lichte stoffen worden meestal uitgevoerd in pure witte tinten voor een frisse uitstraling, zoals te zien is in zonnehoeden, mouwloze topjes en ontspannen ensembles. Creëer laagjes met ondoorzichtige katoenen stoffen voor een moderne look.

Zomerbreisels worden omgetoverd tot moderne must-haves met de toevoeging van uitgesneden details. Panelen onthullen blote schouders en tailles in topjes, jurken en polo-shirts. Met deze uitsneden kunnen speelse lagen gecreëerd worden die voor ongebruikelijke silhouetten in de damesgarderobe zorgen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 New Nautical Menswear Merchandising Theme van Trendstop, vol met must-have kleding-, schoenen- en accessoirestijlen uit de moderne herencollecties. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop nodigt u ook uit voor de inspirerende Fashion Trend of the Year 2015 Modern Seventies Online Briefing die op donderdag 9 juli plaatsvindt. Onze gratis trendbriefing biedt een uitgebreid overzicht van de Moderne Jaren Zeventig, een van de belangrijkste modethemas van het seizoen. Mis het niet; boek direct een gratis plek via onze EventBrite pagina.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Jacquemus, London Street Style, Preen by Thornton Bregazzi, Jil Sander, Emporio Armani, Anteprima, Chalayan, Kenzo, Valentino, Chanel, Stella McCartney, Celine, allen voorjaar/zomer 2015.

Trendstop