• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Printtrends vanaf de Herfst/Winter 2016-17 Catwalks

Belangrijke Printtrends vanaf de Herfst/Winter 2016-17 Catwalks

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Trendstop catwalk team brengt u, vers van de catwalks in New York, Londen, Milaan en Parijs, de laatste trends van het ready-to-wear herfst/winter 2016-17 seizoen. De Trendstop trendexperts volgen iedere nieuwe collectie op de voet om zo de laatste ontwikkelingen en meest boeiende innovaties te kunnen analyseren en bundelen in onze uitgebreide catwalk rapportages. Print is een belangrijk onderdeel van de ready-to-wear catwalk analyse van Trendstop, waarbij ieder aspect van motieven en grafische prints ontleed wordt om het succesvolle gebruik van specifieke stijlen, motieven en kleuren te kunnen identificeren. Deze week krijgen lezers van FashionUnited een eerste blik op drie onmisbare nieuwe printtrends.

Eastern Dreams

Oosterse invloeden blijven sterk aanwezig voor herfst/winter 2016-17, nu met de nadruk op een surrealistische esthetiek voor een speelse, jeugdige uitstraling. Overgrote grafische motieven in de vorm van gestileerde tijgers en fantastische reptielen, en elegante bloemen en kersenbloesem motieven gemengd met strepen of decon-recon oppervlakten komen veelvuldig voor.

Carefree Outlines

Damesmode producten vormen een leeg doek voor creatieve expressie, met lineaire lijnen die eenvoudige doch opvallende motieven creëren. Abstracte esthetiek inspireert een teken-achtige look met strakke, monochrome kleurschakeringen, terwijl herhalingen terug worden gebracht tot de essentie met fijne contouren.

Inspired by Pucci

Damesmode wordt dit najaar geïnspireerd door het iconische vlindermotief van Emilio Pucci voor een hedendaagse grafische uitstraling. Vlinders worden uitvergroot tot overgrote proporties, en creëren daarmee elegante, gebogen oppervlakten die een vrouwelijk alternatief voor colour blocking bieden. Ondertussen benadrukken sterkte silhouetten, bonte kleurelementen en een mengelmoes van patronen de moderne sfeer.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van Trendstop’s complete Fall/Winter 2015-16 Print on the Catwalks Report, met de meest essentiële trends op het gebied van Allover prints en grafische prints voor het komende seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Gucci, Temperley London, Paul and Joe, Cividini, Roksanda, Derek Lam, Coach, Marni and Paul Smith.


Trendstop