• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Stoffen op de Catwalk Trends voor Voorjaar/Zomer 2016

Belangrijke Stoffen op de Catwalk Trends voor Voorjaar/Zomer 2016

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nu dat de Trendstop experts the laatste ontwikkelingen uit de voorjaar/zomer 2016 beter in kaart hebben gebracht en geanalyseerd, presenteren we de lezers van FashionUnited met een blik op drie essentiële stoffentrends die voor dit seizoen op de catwalks in de grote modesteden te zien waren. Een schat aan nieuwe innovaties verscheen in de voornaamste categorieën Weefels, Breisels en Skin & Tech, waarmee de damescollecties een flinke update kregen. Voorjaar/zomer stijlen spreken aan tot de zintuigen met frisse interpretaties van tastbare, rustieke eigenschappen, terwijl andere ontwerpen grove breisels, losse garen of ultra-gladde afwerkingen verwerkten. Gezien de grote modeontwerpers deze stoffen al in hun ready-to-wear collecties hebben opgenomen, kunnen we deze trends ook verwachten in de trendy en fast fashion voorjaar/zomer 2016 collecties, zowel als de meer reguliere lijnen voor voorjaar/zomer 2017.

Raw Linen Canvas

De catwalk krijgt dit seizoen een rustiek element, met de nadruk op de eigenschappen van linnen doeken. Ruwe, rauwe geweven vezels worden in neutrale tinten uitgevoerd, hier en daar afgewerkt met losse garen of getextureerde randen. Deze trend was het opvallendst in de Weefsels categorie.

Nouveau Rustic Weaves

In de categorie Breisels geven ontwerpers landelijke weefsels een 21ste eeuwse twist. Met gebruik van materialen als raffia, met handgeweven en gevlochten texturen, behoren combinaties van oppervlakken, grof gebreide zomen en overdreven losse garen details tot de nieuwe ontwikkelingen, en complementeren daarmee een strak silhouet.

Anti-Grain Leathers

Leer ontwikkelt zich met strakke vormgeving en ultra-gladde structuren, waardoor huiden eerder op stoffen lijken. Deze gladde oppervlakken bieden soepele, lichte stoffen voor voorjaar/zomer damesmode, en kunnen makkelijk gevormd en aangepast worden, waardoor deze categorie goed kan worden geüpdatet.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Materialson the Catwalks Report van Trendstop, vol essentiële texturen vanaf de toonaangevende modeshows in New York, London, Milaan en Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Marques Almeida, Calvin Klein Collection, Boss, Eckhaus Latta, 3.1 Phillip Lim, Pringle of Scotland, J.W. Anderson, Joseph, Sportmax, allen voorjaar/zomer 2016.


Trendstop