• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke stoffentrends vanuit Premiere Vision Parijs voor voorjaar/zomer 2016

Belangrijke stoffentrends vanuit Premiere Vision Parijs voor voorjaar/zomer 2016

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ontdek de laatste trends direct vanaf de modebeursvloer en doe inspiratie op voor uw eigen collecties in de komende seizoenen. De Trendstopexperts reizen de wereld af op zoek naar de meest inspirerende en invloedrijke trends, die tijdens iedere grote beurs in de mode, accessoire en lifestylebranche worden vastgesteld. Deze week presenteren we aan de lezers van FashionUnited een nieuwe ontwikkeling, die te zien was tijdens de voorjaar/zomer 2016 editie van Premiere Vision Paris (PV), 's wereld's meest vooraanstaande stoffenbeurs. Een assortiment moderne stoffen zorgde voor updates van texturen als jersey, breisels, technische en fijne stoffen met een tastbare twist. Bubbled & Rippled is een van de belangrijke geweven trends voor S/S 2016, zoals te zien was in de collecties van weverijen als Hokkoh en Intesa.

Bubbled & Rippled

De jacquardprints voor voorjaar/zomer 2016 worden vernieuwd met een ludieke interpretatie van prints, door middel van gebobbelde reliëfs. Voorjaarsbloesems creëren een zoete, naïeve look, compleet met minimalistische details. De Bubbled Florals trend vertoont een extreme interpretatie van geweven stoffen, met bloemencontouren die gevormd worden met gebruik van de stof zelf.

In tegenstelling tot Bubbled Florals, vertoont deze trend een meer subtiele benadering, met gegolfde oppervlakten in plaats van prints. Dezelfde techniek wordt toegepast, maar op een meer discrete manier. Stoffen voor S/S 2016 hebben een hoog aaibaarheidsgehalte, met hun gebruik van gegolfde oppervlakten, resulterend in minimale texturen voor een eenvoudig effect.

Exclusieve aanbieding

Trendstop Premiere Vision Paris Spring/Summer 2016 Report; ontdek nog meer beurstrends, hier bij Trendstop.com >>. Nieuwe gebruikers kunnen gebruik maken van onze exclusieve aanbieding voor FashionUnited met de promocode FUINSIDER10 voor een korting van 10 procent op het Trendstop Insider Membership pakket.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto's via Trendstop.com: Europ Marchini, Quorum, Hokkoh, GB Textile, Intesa, Ilay Textile, allen voorjaar/zomer 2016.

Stoffentrends
Trendstop