Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Beurzen in Berlijn

Met het verloop van het voorjaar/zomer 2016 beursseizoen, verplaatst de aandacht zich van Parijs naar Duitsland, waar in de hoofdstad Berlijn een aantal grote modebeurzen plaatsvond. Van Bread & Butter tot Bright, Premium en Seek, ieder evenement toonde de allernieuwste collecties van een reeks toonaangevende internationale merken, van zowel gevestigde namen als nieuwe labels. Zoals altijd, waren de Trendstop experts aanwezig om getuige te zijn van de ontwikkelingen en alle beurzen te analyseren om zo de nieuwe trends voor SS16 uit te lichten. Deze trends worden voorspeld om de heren- en damesstijlen van SS16 te beïnvloeden, van zomerse ethnische inspiraties en frisse denim looks tot innovatieve interpretaties van hedendaagse stedelijke ontwerpen. Deze week kunnen de lezers van FashionUnited drie essentiële beurstrends ontdekken die in Berlijn opvielen.

Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Beurzen in Berlijn

Dit is een belangrijke zomertrend voor heren met strandstijlen die een frisse twist krijgen met ethnische invloeden. In formele boardshorts zitten herhalingen van ruwe patronen in verbleekte tinten verwerkt, terwijl loafers en veterschoenen met espadrilles worden gecombineerd voor een zomerse uitstraling. Colourblocking geeft rieten houden een update met contrasterende kleuren prints.

Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Beurzen in Berlijn

In damesmode krijgen moderne stedelijke stijlen een draai met onverwachte details, die daarmee eigenzinnige cosmopolitische looks creëren. Blazers bevatten details zoals ongebruikelijk geplaatste zakken en zomen, terwijl leren schoenen sportief worden met tonale colourblocking, uitgesneden details en dikke zolen. Ondertussen zijn uurwerken gemoderniseerd met metalen textuur en cijfers die in reliëf zijn aangebracht.

Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Beurzen in Berlijn

Elders, in damesmode, zien we hoe denim zich in de zomer ontwikkelt met een schone snit, uitgesproken blauwe wassingen en een beetje nautische inspiratie. Korte jasjes zijn de nieuwe must-have item, terwijl platte sandalen stukken denimstof bevatten. Deze trend beidt ook een nieuwe textuur voor de bucketbag, compleet met trekkoorden van bruin touw.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Women’s Bread & Butter Trade Report van Trendstop, vol top trends en merken om in de gaten te houden, samen met exclusieve producten die door de redactie zijn uitgelicht. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Beurzen in Berlijn

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: FRENN, Farwell, ALAN, Marie Raz, Eureka, Alchemist, 2NDDAY, Del Rio London, Mi Pac, all Spring/Summer 2016.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN