• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Herenmodebeurzen in Parijs

Belangrijke Trends voor Voorjaar/Zomer 2016 vanuit de Herenmodebeurzen in Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Trendstop trendexperts zijn onlangs terug uit Parijs, waar zij drie van de meest invloedrijke modebeurzen bezochten en de allerlaatste trends uit het voorjaar/zomer 2016 seizoen hebben uitgelicht. Capsule, Tranoi Homme en MAN tonen gezamenlijk - en tegelijkertijd met de SS16 editie van Paris Men’s Fashion Week - een breed assortiment moderne, hedendaagse producten voor mannen, en staan mondiaal bekend om hun zorgvuldig geselecteerde mix van hoogwaardige en opkomende internationale merken. Dit seizoen lag de naruk op een praktische, Oosterse mode en innovatieve benaderingen van vrije-tijds en formele ontwerpen, naast een palette van donkere zomerkleuren. Hier onthult Trendstop drie belangrijke beurstrends die herenmode in SS16 zullen vernieuwen.

Utilitaire stijlen bevatten dit seizoen Oosterse ondertonen. Praktische werkjasjes met meervoudige zakken zijn uitgevoerd in duurzame denimstoffen met knoopsluiting, terwijl broeken wijd zijn met een laag kruis en elastieke tailleband en zomen. Het palette bestaat voornamelijk uit gedempte blauwe en neutrale tinten, hetgeen de uitstraling van werkkleding versterkt.

Slimme basisstukken zijn ontworpen om op de fiets naar kantoor te dragen, terwijl formele herenmodelooks sportieve twists bevatten. Colberts bevatten ritsen voor een meer gestroomlijnde look, terwijl frisse witte overhemden in trui-vorm zijn uitgevoerd. Elders combineren atletische slip-on gympen geperforeerde texturen met verborgen zwart leer.

Een belangrijke trend voor voorjaar/zomer 2016 is kleding en accessoires uitgevoerd in een diepe donkerblauwe tint - Navy Ink - voor meer dieptewerking. Ontspannen basisstukken zoals T-shirts stralen een nieuwe verfijning uit, terwijl witte zolen een fris, sportief contrast verlenen aan gympen. Getinte lenzen zorgen voor een update van heren zonnebrillen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Men’s Capsule Paris Trade Report van Trendstop, vol top trends en merken om in de gaten te houden, samen met exclusieve producten die door de redactie zijn uitgelicht. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Haversack, Kijima Takayuki, Soulive, Numero 00, Joe Nephis, Foxhall London, 3.1 Phillip Lim, Alessandro Lastella, Zespa Aix en Provence.

Trendstop