• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Benetton's PLAYLIFE in de ruimte

Benetton's PLAYLIFE in de ruimte

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Playlife, het sportmerk van de Benetton Group, zal deelnemen aan de Marco Polo missie die door het Italiaanse Space Agency in samenwerking met het Russische en Euopese bureau wordt verricht. De lancering vindt plaats op 25 april, waarbij drie astronauten 10 dagen in de ruimte verblijven. Benetton heeft de eer om de ruimte in te gaan te danken aan haar eerste plaats tijdens een wedstrijd voor technologische innovatie die het Italiaanse Ruimte Bureau in 2000 organiseerde.

Tijdens de missie zal de Italiaanse astronaut Vittori de innovatieve Playlife kleding testen. De kleding werd speciaal ontwikkeld om het leven en werken in de ruimte zo comfortabel mogelijk te maken.

De test-set bestaat uit negen verschillende kledingstuks, van polo shirts tot broek, sokken en trainingspak. Om de kleding ultra-comfortabel en ultra licht te maken werd het gemaakt van holle vezels, en werd rekening gehouden met thermische en bacteriologische eigenschappen. De resultaten van het experiment wat VEST heet, zullen bijdragen aan de verbetering van de dagelijkse kleding.

Benetton